HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

Hogyan lehetsz avatár-fejlesztő? Második rész, avagy jellemezzük szurkolóként a magyar NB1-et!

2010.07.20. 00:00 nb

A világbajnokság remek lehetőséget villantott fel a FerSML jelölőnyelv (az avatárok nyelve) és az avatárokat feldolgozó szimulációs program bevezetésére. De dédelgetett platformunk igazi élettere a bajnokság lehet, mert itt sok a mérkőzés, ami szempont, hiszen szimuláció alapú, újszerű módszerünk valószínűségi jellegű. Tehát minél több a mérkőzés, annál több igazat mond majd. Elvben legalábbis, mert persze ehhez kell egy jó foci szimulációs modell is…

Ha mondjuk kb. 16 csapattal számolok, s mondjuk klubonként 16 figyelt játékossal, akkor az 256 játékos. Ha azt a triviális esetet veszem, hogy minden avatár-fejlesztő egy játékost figyel, akkor néhány száz érdeklődővel le tudjuk fedni a bajnokságot. Persze már az is izgalmas lenne, ha csupán néhány gárda figyelését meg tudnánk kezdeni. Érdemes olyan formában szerveződni, hogy egy csapat-avatár fejlesztő összefogja, összeválogatja a játékos-avatár fejlesztők avatárjait a saját avatár csapatába.
 

Ha többet szeretnél tudni, akkor először a következő két post elolvasását javaslom:

 

Van kedve valakinek beszállni?

7 komment

Címkék: nb1 szurkoló avatár nemzeti bajnokság fersml labdarúgás szimulációs jelölőnyelv football(er) simulation markup language avatár fejlesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr622158822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DartagnanX 2010.07.19. 17:34:52

Belenéztem a blogodba. És roppant érdekesnek találom!
De az NBI-et még kísérletként sem követném. Merénylet lenne saját magam ellen.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.19. 18:25:32

@DartagnanX: örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed! A "merényletet" nem igazán értem... a magyar bajnokság miatt, tehát mondjuk más bajnokságbeli játékost, edzőt, csapatot követnél?

pifti412 · http://www.focimax.com 2010.08.05. 20:22:00

Hát, mondjuk a hazai NBI követése erős idegrendszert követel, a minap néztem az FTC - Paks fociparódiát, aztán, mivel megölt az unalom átkapcsoltam a televíziót a sportklubjra, ahol a Zulle Waregem csatázott a Standard Liege-zsel. Kezdem érteni miért kopott ki a féltucatnyi magyar játékos a belga bajnokságból, na az kérem foci volt! Le a kalappal előttük!

Egy napra rá kimentem én hülye az MTK - Kecskemétre... Hát, hogy ott is mi volt... Abból is helyzet alakul ki, hogy a kapus kirúgja a labdát, a "tehetséges" MTK védő meg nem áll alá és nem fejeli el, hanem hagyja lepattanni... Tisztára mint a női bajnokságban!

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.06. 12:00:09

Azt magam sem gondolom, hogy az NB1 attól fog megtáltosodni, hogy a nézők, szurkolók egy része egy játékost figyelve jegyzeteli a mérkőzésen a teljesítményét... vagy mégis :)

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.06. 12:00:59

@pifti412: Azt magam sem gondolom, hogy az NB1 attól fog megtáltosodni, hogy a nézők, szurkolók egy része egy játékost figyelve jegyzeteli a mérkőzésen a teljesítményét... vagy mégis :)

DartagnanX 2010.08.14. 01:37:57

@nb: Na, én sem sietem el a visszanézegetést.
Mentségemre legyen mondva, nyaralni voltam.
Nos, igen, az olasz bajnokságot követem figyelemmel. A magyar bajnokság rémes, nem elég, hogy a színvonal a nullához közelít, most még az is kiderül, hogy ez a legbundásabb liga az egész kontinensen - és azon túl is.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.14. 12:52:33

@DartagnanX: hát, egyelőre az NB1-et jellemző szurkolói avatárok tekintetében nem maradtál le semmiről, mert nem tolonganak az érdeklődők :)

Nyilván és minden avatárnak örülök, kezdi mutatni a dolog erejét, hogy most a Debrecen-Lovech kapcsán össze tudtam például engedni a bolgár csapatot a VB győztes spanyol válogatottal: fersml.blog.hu/2010/08/13/ero_a_zavarban_avagy_legyuri_a_debrecen_a_lovech_egyutteset_es_legyurne_a_lovech_a_vb_spanyol_nemzet

Visszatérve az NB1-re: magam azt is szeretem, s a jövő szempontjából mindenképpen fontos lenne, ha ez terjedne ;-)

A bunda pletykák kapcsán nem vagyok képben, de ha voltak visszaélések, akkor azokat fel kell tárni, mert szerintem sok ember elfordulhat ettől a nemes küzdelemtől, ha kiderül, hogy nem nemes.
süti beállítások módosítása