HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

Megkezdődtek az előkészületek a Debrecen és a Lovech közötti mérkőzések elemzéséhez és szimulációjához

2010.08.07. 18:48 nb

Mint ahogyan a Football Simulations in the Practice blugunkban már tudósítottunk róla: megkezdtük az előkészületeket a Debrecen előtt álló stáció elemzéséhez.

Az UEFA statisztikai lapjaiból

indulunk ki, s az első mérkőzés után készítjük el a két csapat szurkolói avatárjait. A következő két felállás elkészítésével kezdtük meg a munkát:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az avatár fájlok itt találhatóak: http://www.inf.unideb.hu/~nbatfai/Debrecen_Lovech/ Ha érdekelnek az előzetes szimulációs eredmények, akkor:

A szimulációs szoftver természetesen már az elmúlt héten is dobta a kért eredményeket, de ezek közlésétől akkor eltekintettünk, mert kedvenc együttesünk nem muzsikált túl jól a szimulációk során. Mik lehetnek az okok?

  • Az (UEFA statisztika alapú) avatár fájlok nem megfelelőek
  • Szoftverhiba
  • Hibás a modell
  • Több említett (vagy akár további ismeretlen) tényező együtt

Az első nem téma. A második kapcsán, ha a sima FOOTBALL_MATCH rádió gombot választja a kedves olvasó a szimuláció futtatásánál, akkor láthatja, hogy a "TV kritérium" erősen sérül a 0.0.7-0.0.10 szóban forgó verziók esetén: a csatárok gátlástalan és lehetetlen módon passzolgatnak az ellenfél 16-osán belül... ezen változtatni kellett. Korábban 3 változó biztosította, hogy a játék focinak is nézett ki (ez a TV kritérium) és a lőtt gólok számának eloszlása ugyanolyan volt, mint a valóságban. Ahogy a beépített játékos-tulajdonságokról fokozatosan áttértünk az avatárokban jellemzett játékosokra, ennek az említett 3 változónak a szerepe folyamatosan csökkent. Mára őket már teljesen az avatárok adatainak kéne pótolnia... szóval itt még nem ellenőriztük, hogy az eloszlások milyenek, de ránézésre, egy adott tornán, mondjuk a VB-n a szimulált lőtt összes gólok száma soknak tűnik. A TV kritérium viszont egyértelműen sérül.

Ezzel jó sok kiskaput hagytunk nyitva (és majd még sorolunk pár ilyen szoftver és modell technikait), mert sajnos azt kell mondanunk, hogy a szimulációk, a Bázel-Debrecen és a Zilina-Lovech előzetes avatárjaival nem a Lokit jelölik a mérkőzés esélyesének.

 

Hamarosan folytatjuk.

4 komment

Címkék: debrecen labdarúgás uefa avatár szimuláció fersml labdarúgás szimulációs jelölőnyelv football(er) simulation markup language public resource football computing labdarúgás szimuláció avatár fejlesztés avatár fejlesztő európa kupa lovech

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr142205999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.09. 12:28:40

@election sc.monitor: arra gondolsz, hogy a jelen postban és persze általában is miért nem használom a játékosok neveit és miért ezek helyett a mezszámaikat?

Mundr 2010.08.12. 15:01:48

Pl, mint jelent a te értelmezésedben az, hogy avatár?

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.12. 15:11:23

@Mundr: röviden a játékost és a vezető edzőt a szimulációban reprezentáló adatok összessége. Precízebben egy pl. a www.inf.unideb.hu/~nbatfai/FerSMLPlatform.pdf vetítésben is bemutatott XML fájl az avatár.
süti beállítások módosítása