HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

FerSML avatár 2 RoboCup foci ágens

2011.01.01. 14:08 nb

Már tárgyaltuk, hogy a RoboCup esetében a feladat a megadott szimulációs környezetben intelligens (azaz focizni tudó) viselkedés kialakítása a játékos ágenseknél. Ezzel szemben a FerSML platformon feltesszük, hogy a játékosok már alapértelmezésben rendelkeznek a pálya és játék megfelelő belső reprezentációjával, tehát ennek kialakítása nem cél.

Ezért a FerSML platform szempontjából robotfoci csapat építése nem érdekes. A szerver oldal, vagy akár az egész protokoll módosítása viszont már megfontolandó lehet. Ezért és persze, mert végül is jó programozási móka ismerkedünk tovább a RoboCup platformmal. Azon belül is a világbajnok japán HELIOS csapat szoftvereivel. Ebben a posztban a soccerwindow2 alkalmazásukat nézzük majd meg.

Illetve elvben egy FerSML avatár 2 RoboCup foci ágens konverter írása is lehetséges lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: helios robocup agent2d librcsc soccerwindow2

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr352552126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása