HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

Elosztott Szurkolói Avatár Adatbázis, avagy a Hogyan lehetsz avatár-fejlesztő? sorozatunk harmadik része

2010.07.22. 17:28 nb

Az álom elkezdődött” mondhatná a galaktikus 30-as, Santiago Munez: http://www.imdb.com/title/tt0380389/ A debreceni álom pedig úgy folytatódik, ahogy a kép mutatja.

 

 

 

 

Mint már a HUP-os http://hup.hu/node/90349 blogban ismertettük az elnevezést: Elosztott Szurkolói Avatár Adatbázis néven elkezdtük szurkolóként jellemezni a labdarúgást. Fő célunk, s egyben a FerSML platform célja egy olyan szimulációs környezet (egy új XML nyelv: az avatárok nyelve és az azt feldolgozó szimulációs szoftver) kialakítása, melyben a véletlentől függő, megfigyelt jelenségek ugyanolyan statisztikai tulajdonságokat mutatnak, mint amilyeneket a valóságban tudunk megállapítani.

DVSC vs. Bazel

 

Tehát a futballt szerető és értő szurkolók körében keresek érdeklődőket egy Elosztott Szurkolói Avatár Adatbázis (Distributed Supporter Avatar Database) létrehozásához. Az adatgyűjtés elsődleges célja a FerSML projekt labdarúgás szimulációs modellje kialakításának a támogatása.

Remek lehetőségnek ígérkezik a következő két hétben a BL harmadik selejtező körében a Debrecen és a Bazel összecsapása: a VB-s szimulációknál is használtak mintájára elkészítjük a magyar futball főváros és a Bazel avatárjait. Ehhez a hazai csapat esetén a Sport TV-ben még néhányszor biztosan leadásra kerülő közvetítést lehet alapul venni. Olyan értelemben, hogy megnézzük és vagy az avatárokat adjuk meg rögtön vagy segítünk ennek a táblázatnak a kitöltésében:

Játékos
mezszáma
Pályán töltött
idő [perc]
Labdaszerzés
[hányszor]
Szerelés
[hányszor]
Felfutás (kiugrás)
labdával [hányszor]
Kapura lövés
[hányszor]
Avatár-fejlesztő
nickneve
             

A vendég csapat esetén is hasonlóan szeretnénk eljárni. Valaki látta, rögzítette esetleg az FC Basel - FC Zürich mérkőzést? Mert akkor az alapján tudna segíteni a vendég csapatot jellemző táblázat elkészítésében.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr162169084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.27. 15:55:36

@Calderazzo: köszönöm a linket, de időközben arra álltunk rá, hogy a holnap esti mérkőzést dolgozzuk fel ( fersml.blog.hu/2010/07/26/mennyire_fontos_a_foci ) ezt adja a TV, tudjuk egyénileg rögzíteni és feldolgozni, azaz elkészíteni az avatárokat. S majd a Bazel-Debrecen előtt produkálunk szimulációs eredményeket.
süti beállítások módosítása