HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

A tudat és a foci

2010.12.27. 15:23 nb

A képzelet és a valóság kéz a kézben járnak: képzeletünkben kel életre a valóság és a valóságban van a képzeletünk. Óvatosnak kell azonban lennünk, mert köztudott, hogy a beszélt nyelv olyan gazdag, hogy meg sem kottyan neki még saját ellentmondásait is hordozni! Azaz alá lehet igaznak tűnő (igaz) érveléssel támasztani bármit és a bármi ellenkezőjét is. Ezért szűkítsük figyelmünket az alábbi kérdés mentén: van OBJEKTÍV hatása a szurkolásnak?

Élesben a foci kapcsán nehéz lenne vizsgálódni, mert bár vannak esetek, amikor valamilyen okból nincs szurkolás, de soha nem tudnánk meg, MI LETT VOLNA HA van – és megfordítva. Azaz itt nincs lehetőség kontroll mérésekre.

Olyasmi kísérletekre gondolok, melyekben patkányokat két csoportra osztunk. Az egyik csoport élete nem változik: ketrec (gondolom) stb. A másik csoportot "szeretgetik", jó terrárium, mezek, szurkolók - hogy valami kötődés kialakuljon. De ez talán nem is lényeges, sőt félrevezető lehet az értelmezésben, így inkább maga a kísérlet lenne a lényeg:

A patkányok versengenek a labirintusban (pl. kijutás vagy elrejtett táplálék megkeresése: ez lenne a sport) az alábbiak szerint

  • nincs szurkolás a két csapatba rendezett patkányok versengése alatt
  • van szurkolás a verseny helyén
  • van szurkolás a verseny helyén valami olyan módon, ami a hozzáértők szerint persze triviálisan nem zavarja meg a versengő állatokat
  • van szurkolás a verseny helyétől (térben vagy időben) távol

Sci-fi, avagy mit szeretnénk vizsgálni


Van-e (a triviálison túl) akaratunknak hatása a valóságra, ez a kérdésünk.

Penrose-Hameroff ORCH OR tudatmodell

www.tankonyvtar.hu/informatika/javat-tanitok-1-1-5-080904

Metaszint


A kísérlet kivitelezésében szereplő egyik kísérletvezető annak "szurkol", hogy "ne szurkolt" állatok legyenek sikeresek a labirintusban.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr452542088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása