HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

Hallgatói-szurkolói avatárok

2010.10.02. 15:26 nb

Hogy néhány újdonsággal kezdjem a készülő, vagy helyesebben hamarosan, a TÁMOP 4.1.2 pályázat keretében elérhető Mobil programozás/Nehogy már megint a mobilod nyomkodjon Téged! című digitális könyvemből: a HTML-XML labor feladatait ki lehet váltani szurkolói avatáros példákkal, illetve a Debreceni Fejlesztői Hálózatba is be lehet lépni egy érvényes szurkolói avatár elkészítésével.

Ez a poszt a FerSML (labdarúgás szimulációs jelölőnyelv) szurkolói avatárok Relax NG kompakt szintaxisa szerinti parancssori validálást és a Public Resource Football Computing maven forráscsomag felélesztését segíti GNU/Linux és Windows rendszerek alatt. Akik ettől nem rettennek el, lapozzanak tovább! Ellenben viszont a nem informatikusok ezt a korábbi posztot olvashatják élvezettel.

Szurkolói avatár szakácskönyv

Töltsd le a hozzávalókat!

A zip tömörítményeket csomagold ki! Ha kész vagy valami ilyesmit kell látnod.

 

 

 

 

 


 

 

Majd az alábbi parancs kiadásával tudsz parancssorból validálni:
 


java -Dorg.apache.xerces.xni.parser.XMLParserConfiguration="org.apache.xerces.parsers.XIncludeParserConfiguration" -classpath jing-20091111\bin\jing.jar;xerces-2_10_0\xercesImpl.jar com.thaiopensource.relaxng.util.Driver -c 0.0.9\FerSML.avatar.rnc FerSML.Debrecen.avatar.xml
 

Az ábra segít megmutatni, hogy nem kell megtörni az idézett parancssort.

 
Ha nem mond semmit, csak simán visszaadja a promptot, azt jelenti minden OK.

A Public Resource Football Computing maven forráscsomag felélesztése

Ennek a sikeréhez az Apache Maven csomagnak fent kell lennie a gépeden. (Ha szükséges segítség, akkor ezt majd megkommenteljük :)

... lépj be a PublicResourceFCforFerSML-0.0.14 könyvtárba és add ki az

mvn package

parancsot!

 

Ez lefordítja a forrásokat és elkészíti a futtatható projektet, amit a következő paranccsal indíthatsz.

java -Dorg.apache.xerces.xni.parser.XMLParserConfiguration="org.apache.xerces.parsers.XIncludeParserConfiguration" -classpath ..jing-20091111\bin\jing.jar;..\xerces-2_10_0\xercesImpl.jar;target\PublicResourceFCforFerSML-0.0.14.jar  hu.javacska.jsfa.JSFA

 

S íme a főztünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr42339573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

necklace 2010.12.06. 17:03:03

Adtok 10 meccset, ránézésre többet találok el, mint ezzel a szimulációval. A focit nem lehet szimulálni! A focit játszani kell. Aki pedig szimulál annak sárgát kell adni :)

Egy gyors szimuláció: Barca - Újpest
500 000 000 futtatás után az összes formációban 499 999 999 - 1 - Mert a Barca megunta és utoljára nem álltak ki. :) -
Azért sok sikert!

nb · http://fersml.blog.hu 2010.12.07. 08:59:25

@necklace: ha korábban megírod, hogy a focit nem lehet szimulálni, nem fáradtam volna ennyit... :)

necklace 2010.12.07. 12:52:48

@nb: Nem a munkádat kritizálom. Elismerem, hogy nagy meló van benne, rengeteg befektett munkaóra. Csak egyszerűen kételkedem abban, hogy ez egyáltalán lehetséges. Véleményem szerint túl sok szempont van, amit nem lehet figyelembe venni a szimuláció során. Gondolok itt elsősorban a pszichológiára, ami az éles meccseket valójában döntően befolyásolja.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.12.17. 10:29:38

@necklace: ez egy kutatási program, még az is kiderülhet a végén, hogy igazad van: nem lehetséges, de akkor legalább a határokat tudni fogjuk, mert ahogy írtad is: most csak kételkedsz. Magam nyilván bizakodom :)

papi012 2011.11.14. 15:04:05

Sikerült elindítanom a szimulációt! Órai labormunka FerSML fejlesztés (5 kisbajnokság)
süti beállítások módosítása