HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

A magyarok labdáitól ments meg, Uram, minket!

2010.07.30. 11:38 nb

A magyarok labdáitól ments meg, Uram, minket! vagy ahogy már a Puskás-években is imádkoztak Európa stadionjaiban: A tergus Hungarorum libera nos, Domine!

(Az eredeti kossuthi idézet története itt olvasható: Halmágyi Miklós, A magyarok nyilaitól...)

Tegnap este feleségem-sportársammal elkészítettük a Debrecen-Bázel mérkőzés alapján a szóban forgó két csapat avatárjait. Az ezekkel az avatárokkal végzett szimulációkat most nem is a következő mérkőzés előrejelzésének kell tekintenünk, hanem sokkal inkább a lejátszott mérkőzés elemzésének. Éppen 20.000 alkalommal játszottuk le a szerda esti találkozót, ebből a szimulációban

  • csupán 1766 alkalommal győztek a helvétek,
  • közel dupla annyi, 3203 alkalommal arattunk mi diadalt
  • és a legtöbb esetben, 15031 alkalommal maradt eldöntetlen a találkozó

Tehát mi is csak alátámasztani tudjuk H.A. vezetőedző szavait: „nem érdemeltünk vereséget ezen a mérkőzésen”.

Ha érdekelnek a számítási eredményeink, klikk a továbbra!

Az aktualizált avatár fájlokat itt nézheti meg a kedves olvasó.

Továbbra is korábbi post képeinek megfelelő mezszámok vannak csupán beállítva, illetve azokhoz a shutting_goal és a gaining_ball tagok.

 Íme a szimulációk:

 

(A FerSML platform szimulációs programjának megjelenítő felülete, a bázeli logó forrása ez: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/FC_Basel.png)

Most elkezdünk foglalkozni az elkövetkező (selejtező) mérkőzéssel, előzetesen csak az érzéseink: egy felszadult játékkal a Loki majd a 899-es éveket idézi,amikor megkezdtük a kalandozásokat, azaz Európa szurkerei hamarosan újra imádkozzanak így: A tergus Hungarorum libera nos, Domine!

Folyt. köv.

2 komment

Címkék: debrecen bajnokok ligája basel avatár fersml labdarúgás szimulációs jelölőnyelv football(er) simulation markup language labdarúgás szimuláció avatár fejlesztés elosztott szurkolói avatár adatbázis

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr42186822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.30. 14:39:53

Köszönöm a privát észrevételt, hogy hibás volt a debreceni 77-es játékos mezszáma, így a szimulációs progi nyomta a konzolra a

No such player: 77 (in team 0)

hibát, én reggel nem vettem észre, amikor futtattam (a Swinges UI nem írja az ilyen hibákat). Javítottam (egyébként az egyik legjobb játékosunk) az avatárt: www.inf.unideb.hu/~nbatfai/Debrecen_Basel/avatar_D_77.xml újrafuttatom a szimulációt, majd írok részeredményt.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.30. 14:49:01

@nb: a játék képe nem változott, a postban írtak továbbra is igazak: 5016 mérkőzésből:

- 424 Basel
- 809 Debrecen
- 3782 döntetlen

azaz kb. 3/4 döntetlen a maradák 1/4-nek 1/3-a bázeli, 2/3-a debreceni győzelem.
süti beállítások módosítása