HTML

Labdarúgás szimulációk a gyakorlatban

A labdarúgás szimulációs jelölőnyelv a gyakorlatban. Közeleg csapatod mindent eldöntő mérkőzése? Kutasd magad a szakmai lehetőségeket: ki játsszon, hol játsszon, mit játsszon? Ha csak egyetlen A4 oldalt van időd elolvasni, akkor íme: ezt olvasd el.
Kiemelt cikk: Közösségi erőforrás-megosztás a labdarúgásban


FerSML=Football(er) Simulation Markup Language, azaz labdarúgás-szimulációs jelölőnyelv. (S íme itt a projekt honlapja.)

Ki ne szeretné?

Avatár fejlesztők mazsolázó


Bátfai Norbert: ESP, NED, Debrecen.
Bátfai Erika: Basel.
Így fest egy MOTOROLA DROID-on (wifin át) ez a blog:

Friss topikok

Linkblog

Lecsap ma Bázelben a magyar turul? - frissitve a kezdővel

2010.08.04. 14:25 nb

Mindenesetre a szimulációk nem mutatnak vereséget. Korábbi postunkban már alátámasztottuk, hogy a "hazai" mérkőzésen sem érdemelt vereséget a csapat, de most határozottab győzelmet jeleznek előre 4-3-2-1 vagy 4-2-3-1 felállás mellett a számításaink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár kicsit (sajnos a rosszabb irányba) módosultak az előrejelzések, mint a legutolsó postunkban azt vártuk, de az iménti "finomított" felállással a következő, továbbra is bíztató eredményt kaptuk: 20.000 mérkőzésből:

  • 10.648 győzelem
  • 967 vereség
  • 8.385 döntetlen

Ezzel a debreceni és a korábbi bázeli avatárokkal számoltunk:

Folyt. köv. hamarosan... és íme: a klub lapján közölték a kezdő 11-et! Ennek megfelelően, ők a 4-3-2-1 rendbe szervezve:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Futtatjuk a szimulációkat: az eredmények közlése előtt azt meg kell jegyeznünk, hogy a FerSML platform még biztosan nem képes az ilyen finomságok jelzésére, ezért csak érdekességként közöljük, hogy a lap tetején közölt összeállításhoz képest kissé defenzívebbé vált így a csapat (a szimulációink szerint). Számszerűen, folytatódott a rosszabb irányba tolódás, s immár a döntetlenek vannak többségben. 5.000 mérkőzésből

  • 2.356 döntetlen
  • 1.989 győzelem
  • 654 versegég

Illetve vegyük észre, hogy a vereségek száma is (arányaiban) megháromszorozódott. Ezzel az aktuális kezdővel frissített debreceni avatárral dolgoztunk:

9 komment

Címkék: debrecen bajnokok ligája dvsc labdarúgás szurkoló basel avatár szimuláció bazel fersml közösségi erőforrás megosztás volunteer computing labdarúgás szimulációs jelölőnyelv football(er) simulation markup language public resource football computing labdarúgás szimuláció avatár fejlesztés avatár fejlesztő elosztott szurkolói avatár adatbázis

A bejegyzés trackback címe:

https://fersml.blog.hu/api/trackback/id/tr262198373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fon Ákos 2010.08.04. 21:23:31

Csiszolgass még azon a "szimulátoron" egy kicsit, ázzeg...

Viktus 2010.08.04. 21:28:28

Szerintem fogadásoknál ne használd a szimulátorod ...

Hagrid 2010.08.04. 21:54:34

Jópofa.:D A realitás: pénzes nyugati csapatot (még) nem nagyon ver ki magyar. A Győrnek picit lehet esélye, de csak nagyon kevés...

Mundr 2010.08.04. 23:34:46

Ez nem kicsit elvont.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.05. 10:30:42

@Fon Ákos: ennek szükségessége nem volt kérdés, de kicsit hogy mosakodjam: a post végén már jeleztem, hogy a kezdőnél az általam följebb (jelen post elején) próbált összeállítás jobb szimulációs eredményeket adott. De persze a modell még csak kezdemény, jelen pillanatban a cél a közösségépítés, az érdeklődő szurkolók felkutatása.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.05. 10:32:00

@Viktus: ettől eddig is mindenkit óvva intettem :) mondván tudományról, kísérleti fejlesztésről van itt szó.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.05. 10:36:21

@Hagrid: sosem tudjuk meg, "mi lett volna ha" Coulibaly az első meccs elején értékesíti a helyzetét stb. általánosságokat írhatnék... de az első meccsben több volt, illetve a másodikban is volt egy erős debreceni negyedóra. Ha ezt nézi egy távolról ide pottyant UFOnauta, az szerintem nem mondta volna meg ezek e részletek alapján, hogy melyik a "pénzes nyugati csapat". A mostani mérkőzésen sok olyan dolgot írhatnék, amivel én szubjektíven nagyon lennék megelégedve persze.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.08.05. 10:37:23

@Mundr: mint minden modell, máskülönben nem menne le percenként több száz mérkőzés :)
süti beállítások módosítása